top of page
Search
  • sannahento

Ajatuksia ryhmäluovuudesta

Ko-kollektiivi yhdistää taiteellisen unelmoinnin akateemiseen tutkimukseen

ja tuottaa luovaa, utopistista, luonnonmukaista ratkaisua. Toiminnan keskiössä on yhteistyö ja intohimona ryhmäluovuusRyhmäluovuus taiteellisten prosessien suunnittelussa

Ryhmäluovuus työskentelymetodina on eräänlaista ajatusten improvisaatiota. Kun työryhmän kesken vallitsee avoin luottamuksen ilmapiiri, missä kaikki ideat uskaltaa ja kannattaa sanoa ääneen, lopputuloksesta tulee usein enemmän kuin alkuperäisten osiensa summa.


Taiteellisessa suunnittelutyössä voidaan käyttää improvisaation “kyllä, ja -ajattelua”, joka sisältää hyväksynnän toisen ehdotukselle ja sen jatkokehittelyn muodostamisen. Tällainen työskentely vie työryhmän ideoinnin tavanomaista ideariihtä pidemmälle, koska se tarjoaa välittömän tarttumisen toisen ajatukseen. Parhaimmillaan työskentelytapa johdattaa työryhmän sellaisille poluille, joille ei osannut lähtiessä ajatellakaan lähtevänsä. Joskus taas voi käydä niin, että polku kiertää eräänlaisen ympyrän ja palaa takaisin lähtöpisteeseen, jolloin todetaan, että lennokkaat ajatukset ja ideat eivät ole toteuttamiskelpoisia. Tämä ei kuitenkaan ole hukkaan heitettyä aikaa, vaan merkityksellinen osa luovaa prosessia. Yhtä tärkeää kuin uusien ideoiden löytäminen, on myös niiden tiivistäminen, kirkastaminen ja karsiminen siten, että todelliset helmet loppujen lopuksi pääsevät täytäntöön.


Kuva: Xavier Bambu Locquet Vandenberghe.


#ryhmäluovuus #kokollektiivi

5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page