top of page

Me

Ko-kollektiivia luotsaavat

tanssitaiteilijat

Satu Aavanranta & Sanna Hento

Satu.jpg_kuva_Xavier Bambu Vandenberghe.jpg

Satu Aavanranta (aiemmin Tuomisto) on valmistunut nykytanssikoreografiksi vuonna 2000 Lontoossa Middlesex Universitystä.

 

Hänen teoksiaan on esitetty Englannissa, Kolumbiassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Saksassa, Hollannissa, sekä Suomessa muun muassa Stoassa, Suomen Kansallisbaletissa, Kiasmassa, Täydenkuun Tansseilla, Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa ja Oulun kaupunginteatterissa.

 

Vuosina 2011-2013 hän toimi JoJo - Oulun tanssin keskuksen taiteellisena johtajana. Aavanrannan tanssiteos Vimmaa voitti Saksassa 638 Kilo Tanz ‐festivaalin ensimmäisen palkinnon 2012. Vuosina 2014-2019 hän työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotisella taiteilija-apurahalla.

Aavanranta toimi Esitystaiteen keskus ry:n varapuheenjohtajana 2019-2020.

 

Aavanranta on yksi Ko-kollektiivin perustajajäsenistä.

Sanna.jpg_kuva_ Xavier Bambu Vandenberghe.jpg

Sanna Hento on toiminut tanssin ammattilaisena vuodesta 1996 lähtien.

 

Kansainvälisen kilpatanssiuransa jälkeen hän on työskennellyt monipuolisesti eri teatterialan laitosten sekä toimijoiden kanssa. Hänen työnsä on sisältänyt tanssijan, koreografin, tuomarin ja tanssinopettajan töitä eri puolilla Suomea sekä ulkomailla. Viime vuodet hän on työskennellyt aktiivisesti tanssitaiteen parissa intohimonaan kilpatanssin liikekielen käyttäminen nykytanssin kontekstissa.

Hän on suorittanut Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry:n sekä International Dance Teacher Association -liiton tutkinnot parhain arvosanoin

ja on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä suomalaista tanssin kenttää sekä Tanssitaiteen kannatusyhdistyksen että Suomen Tanssinopettajainlitto ry:n toiminnan kautta. Vuonna 2016 hän julkaisi miehensä Erik Henton kanssa Tanssin taituriksi -kirjan (Docendo) ja on yksi helsinkiläisen tanssistudion TanssiBuumin perustajista.

Hento on yksi Ko-kollektiivin perustajajäsenistä.

Ko-kollektiivin toiminnassa,
projekteissa ja yhteistyöhankkeissa

on mukana suuri joukko taiteilijoita,

muita ammattilaisia sekä yhteistyötahoja.

bottom of page