Me

Ko-kollektiivia luotsaavat

tanssitaiteilijat

Satu Tuomisto, Sanna Hento
& Amandine Doat

Satu.jpg_kuva_Xavier Bambu Vandenberghe.jpg

Satu Tuomisto on valmistunut nykytanssikoreografiksi vuonna 2000 Lontoossa Middlesex Universitystä.

 

Hänen teoksiaan on esitetty Englannissa, Kolumbiassa, Etelä-Koreassa, Japanissa, Saksassa, Hollannissa, sekä Suomessa muun muassa Stoassa, Suomen Kansallisbaletissa, Kiasmassa, Täydenkuun Tansseilla, Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa ja Oulun kaupunginteatterissa.

 

Vuosina 2011-2013 hän toimi JoJo - Oulun tanssin keskuksen taiteellisena johtajana. Tuomiston tanssiteos Vimmaa voitti Saksassa 638 Kilo Tanz ‐festivaalin ensimmäisen palkinnon 2012. Vuosina 2014-2019 Tuomisto työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen viisivuotisella taiteilija-apurahalla.

Tuomisto toimi Esitystaiteen keskus ry:n varapuheenjohtajana 2019-2020.

 

Tuomisto on yksi Ko-kollektiivin perustajajäsenistä.

Sanna.jpg_kuva_ Xavier Bambu Vandenberghe.jpg

Sanna Hento on toiminut tanssin ammattilaisena vuodesta 1996 lähtien.

 

Kilpatanssiuransa jälkeen hän on toiminut tanssijana, koreografina, tanssinopettajana ja kilpatanssituomarina Suomessa ja ulkomailla.

 

Hän on suorittanut Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry:n 1. ja 2. asteen tutkinnot (1996 & 1998) sekä International Dance Teacher Association -liiton Licentiate-tutkinnon (2004). Hento esiintyi vuoden ajan Burn the Floor -maailmankiertueella Euroopassa, Yhdysvalloissa sekä Australiassa. Kotimaassa

hän on tehnyt tanssijan töitä mm. Hämeenlinnan kaupunginteatterissa, Valkeakosken kesäteatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Kansallisoopperassa.

 

Hän on ollut Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry:n hallituksen jäsen 2002-2006 ja toiminut STOL ry:n varapuheenjohtajana sekä tanssiurheilujaoksen puheenjohtajana vuosina 2004-2005. Hento on kirjoittanut miehensä kanssa Tanssin Taituriksi -kirjan ja hän yksi tanssistudio TanssiBuumin perustajista.

Hento on yksi Ko-kollektiivin perustajajäsenistä.

Amandine.jpg_kuva_Xavier Bambu Vandenberghe.jpg

Amandine Doat on ranskalainen, Loviisassa asuva tanssitaiteilija.

Hän on valmistunut tanssijaksi Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Lyonista, dramaturgian kandidaatiksi Lyon 2 -yliopistosta vuonna 2011 ja sirkustaiteilijaksi Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta vuonna 2015.

 

Hän on työskennellyt viime vuodet sekä Suomessa että Ranskassa niin tanssin kuin nykysirkuksen parissa, mm. Satu Tuomiston, Hanna Brotheruksen, Nathan Thomsonin, Tomas Takolanderin, Henna Kaikulan, Greete Grossin, Jean-Marie Doatin ja Willem Wilhelmuksen kanssa. Doat on Cirque des Puces companyn perustajajäsen.

 

Doatin töitä ovat mm. Schniis & Naan (2011, Konserttikeskus), Maiva (2012, Hurraa!-festivaali ja kiertue Efekti-ohjelmistossa), Schniis, Naan & Naapurin Elias (2014, Konserttikeskus), Une Note Commune (2015, ITU-hanke), VISA-teos En Votre Compagnien kanssa (2016) sekä Astra (2019, Annantalo, Lasten Talvikarnevaalit, CAISA).

Doat on yksi Ko-kollektiivin perustajajäsenistä.

Ko-kollektiivin toiminnassa,
projekteissa ja yhteistyöhankkeissa

on mukana suuri joukko taiteilijoita,

muita ammattilaisia sekä yhteistyötahoja.

Emeline Jouvencel

Emeline Jouvencel

has worked as a field sound recordist from 2003 to 2012 in Brussels, Belgium, as a sound technician in Yle from 2018 and is now studying Sound design in New Media in Aalto University. Emeline likes exploring the combination of musical sounds, Foley and sounds of our environment. 

PiaSirén_photo_Päivi_Ahvonen.jpg

Pia Sirèn

on kuvataiteilija, joka rakentaa suurikokoisia ja väliaikaisia tilateoksia rakennusmateriaaleista sekä työskentelee veistotaiteen, performatiivisten ja erilaisten yhteistyöprojektien parissa. Sirén toteuttaa teoksiaan sekä ulos julkiseen tilaan että näyttelytiloihin. Teokset ovat materiaalisesti ja tilallisesti osallistavia kokonaisuuksia, joiden sisään katsoja usein saa astua ja osaksi muuttua. Sirén on valmistunut vuonna 2012 kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Kuva Päivi Ahvonen.

mirella_photo_Pia_Siren.jpg

Mirella Pendolin

on Vaasasta kotoisin oleva, suomenruotsalainen ja puoliksi espanjalainen, musiikin monitaituri; laulaja, muusikko, pedagogi, säveltäjä, ja näyttelijä. Pendolin opiskeli laulajaksi Norjassa Trondheimin jazz konservatoriossa, ja on siitä lähtien esiintynyt ja julkaissut sekä omaa musiikkia että osallistunut lukuisiin jazz/pop kokoonpanoihin, säveltänyt musiikkia eri artisteille, teatteriesityksille, toiminut kuoronjohtajana ja laulupedagogina. Viimeaikoina hän on julkaissut omaa materiaalia, jonka tyyli liikkuu popin ja jazzin välimaastossa, elektronisilla ja etnisillä vaikutteilla. Kuva Pia Sirèn.

F598A6F3-7664-4C65-9C2D-332A9E9644DC.jpeg

Jean-Marie Doat &

Cecile Guillot

are French visual and musical theater artists who offer shows in hybrid forms at the crossroads of puppet theater, play with objects and materials. They are based in Millau, France and work with their company En Votre Compagnie.

Anna_Leena Sipilä.jpeg

Anna-Leena Sipilä

on freelance-näyttelijä pääkaupunkiseudulta, kotoisin Pyhäjärveltä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulun näyttelijäntaiteen koulutusohjelmasta vuonna 1995. Sipilä on näytellyt lukuisissa teattereissa Suomessa sekä kiertueella Ruotsissa. Hän on myös näytellyt useissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, viimeisimpinä mm. Ex-onnelliset ja Salasaaren seikkailijat. Sipilä rakastaa metsää, koiria ja teetä.

Kaisa Rundelin_kuva Juha Nurmi.jpg

Kaisa Rundelin

on oululainen tanssitaiteilija. Hän on valmistunut tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta ja työskennellyt viime vuosina freelancerina omien tanssiteatteriteosten luojana ja esiintyjänä sekä toiminut tanssijana useissa eri tuotannoissa muun muassa Visa Koiso-Kanttilan Kaiken se kestää -elokuvassa.

Tällä hetkellä työn alla on tanssivideoteos sekä ensi vuoden puolella esitettävä koko illan tanssiteatteriteos. Viimeisimpiä Rundelinin tanssijan töitä ovat olleet Hanna Brotheruksen ohjaama Tytär, Satu Tuomiston ohjaama NelkytPlus.

Antti Rundelin_kuva Kati Leinonen.JPG

Antti Rundelin

on toiminut ammattilaisena musiikin parissa soittajana, säveltäjänä ja sovittajana vuodesta 2006 lähtien. Hänen suurin projektinsa on ollut genressään Suomen eturivin maailmanmusiikkiyhtye Bajo Cero, joka on kiertänyt kaikki Suomen tärkeimmät festivaalit Pori Jazzista Provinssiin, ulkomailla Bajo Cero on esiintynyt festivaaleilla Italiassa ja Ruotsissa. Tällä hetkellä Rundelinia työllistää tanssiteatteriteokset, joihin hän säveltää musiikkia ja tekee äänimaisemia. Rundelin on valmistunut Pop ja jazz konservatorio Lappiasta.

Taina Ala-Ketola_kuva Juha Nurmi.jpg

Taina Ala-Ketola

on toiminut pitkään tanssipainotteisen luokan luokanopettajana ja kehittänyt tanssin opetusta kouluissa. Ala-Ketola valmistui tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta keväällä 2020,

ja toimii tällä hetkellä Pyhäsalmen Tanssi ry:n toiminnanjohtajana.

Ala-Ketola on toiminut tanssijana muun muassa Satu Tuomiston teoksessa NelkytPlus, Hanna Brotheruksen teoksessa Tytär ja Abrahamin pidot -oopperassa Helsingin Musiikkitalolla.

Aku Meriläinen

Aku Meriläinen

on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston näyttämölavastuksen koulutusohjelmasta 2017. Meriläinen on kehittänyt uudenlaisia käytänteitä mediataidetta ja esittäviä taiteita yhdistävissä teoksissa vuodesta 2011 lähtien. Hän on työskennellyt laaja-alaisesti uusien digitaalisten teknologioiden, kuten tekoälyjen sekä sosiaalisten medioiden kanssa ja tuonut niitä konkreettiseksi osaksi laajempia esityksellisiä ja muita taiteellisia kokonaisuuksia. Meriläisen töitä on esitetty mm. Kiasma-teatterissa, Edinburgh Fringessä, Kansallisteatterissa, Tampereen Teatterikesässä, Lain§uojattomat-festivaalilla, Mad House Helsingissä, Joensuun kaupunginteatterissa, Rovaniemen Teatterissa, Teatterimuseossa ja Taideyliopiston tutkimuspaviljongilla Venetsiassa.

Erik Hento

Erik Hento

on espoolainen tanssinopettaja. Kansainvälisen tanssiuransa jälkeen hän on opettanut suomalaisia tanssijoita aloittelijoista ammattilaisiin saakka. Hänellä on International Dance Teacher Association -liiton sekä Suomen Tanssinopettajainliitto STOL ry:n tanssinopettajatutkinnot. Erik on myös kirjoittanut kirjan Tanssin Taituriksi yhdessä vaimonsa Sannan kanssa. Opettajantyönsä ohella hän toimii kilpatanssituomarina Suomessa ja ulkomailla.